Gewijzigde wetgeving: AVG en Arbowet

Op 25 mei 2018 gaat de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR) van kracht. Vanaf dat moment moet u voldoen aan de strengere richtlijnen omtrent het verwerken van persoonsgegevens. Dat heeft invloed op onder andere uw personeels-administratie. Ook is de Arbowet aangepast. Waar moet u op letten?

Datum
15-05-2018

Tijdstip
09:30 tot 12:00 uur

Locatie
Gildestraat 15, Kampen

Kosten
€ 45,- exclusief btw

1) AVG en uw personeel en administratie (09:30 – 10:30 uur)

Als werkgever bent u verplicht om de persoonsgegevens van uw medewerkers goed te beveiligen. Tijdens deze sessie gaan wij o.a. in op de volgende onderwerpen:

• Wat zijn persoonsgegevens?
• Heeft u al een verwerkersovereenkomst?
• Is toestemming van uw werknemer nodig inzake persoonsgegevens?
• Zieke werknemer en privacy

2) AVG en uw website (10.30 – 11:15 uur)

De AVG heeft niet alleen invloed op hoe u persoonsgegevens van medewerkers en relaties verwerkt, maar ook op hoe u ze gebruikt in het kader van marketing en communicatie. Denk daarbij aan het opvragen van gegevens via uw website.

Pascal Biesterbos van De Communicatiemakers geeft u aan de hand van praktische voorbeelden en tips inzicht in wat dit voor u kan betekenen. En welke thema’s belangrijk zijn bij het AVG-proof maken van uw website.

3) De gewijzigde Arbowet (11:15 – 12:00 uur)

Per 1 juli 2017 is de Arbowet aangepast. Wij bespreken de belangrijkste wijzigingen van deze wet met u. Beschikt u bijvoorbeeld al over het nieuwe basiscontract met de arbodienst? En zijn uw medewerkers al geïnformeerd?

Stel uw vraag

Om u zo goed mogelijk te kunnen informeren, willen we tijdens de sessie graag ingaan op uw persoonlijke vragen. Stel ons alvast uw vraag, dan beantwoorden wij deze tijdens de sessie.

Op 15 mei bent u vanaf 9:15 uur welkom en staat de koffie voor u klaar.

Praktische informatie

Datum: dinsdag 15 mei 2018
Tijdstip: 09:30 tot 12:00 uur
Locatie: Gildestraat 15, Kampen
Investering: € 45,- exclusief btw

Direct aanmelden

Aanmelden kan helaas niet meer. Ga naar het overzicht voor alle actuele GildeSeminars.

MIJN GILDE