‘AccountantsGilde tilt mijn bedrijf naar een hoger niveau’

Powatech in Kampen ontwikkelt en produceert installaties voor de procesindustrie. Het bedrijf werkt voor klanten als FrieslandCampina, Heineken, Bolletje, Remia en Senseo. AccountantsGilde ontzorgt het bedrijf op het gebied van accountancy en fungeert als sparringpartner.

Bedrijfsnaam
Powatech

Referentie door
Henk van Breugel, eigenaar

Gevestigd in
Kampen

Website
www.powatech.nl

“Wij maken procesinstallaties. Heel simpel gezegd zorgen wij ervoor dat alle componenten die nodig zijn om bijvoorbeeld mayonaise te maken met elkaar worden verbonden”, vertelt eigenaar Henk van Breugel. “Zo ontwerpen en realiseren we het complete proces tot aan de verpakkingsmachine.”

Een persoonlijke klik

Met een klein team bedient Powatech inmiddels klanten over de hele wereld, zelfs tot aan Nigeria. AccountantsGilde ondersteunt het internationaal opererende bedrijf op het gebied van accountancy, belastingen, salarisadministratie en bedrijfsadvies. Relatiebeheerder Marcel Buit spart regelmatig met Henk over allerlei zaken binnen de bedrijfsvoering.

“Bij AccountantsGilde zijn ze in brede zin betrokken bij de firma’s waar ze voor werken, dat vind je niet bij iedereen. Ik ben een mensen-mens. En vind het belangrijk dat ik een klik heb met de mensen met wie ik samenwerk. Marcel en ik begrijpen elkaar. Ik kan bij hem mijn ei kwijt. Op financieel gebied, maar ook op het gebied van personeelszaken of financieringen. Ik kan hem bellen en binnen 5 minuten binnenstappen om er vervolgens aan het einde van de middag pas weer weg te gaan. Hij is een sparringpartner die mij begrijpt en ons bedrijf naar een hoger niveau brengt.”

Oplossingen voor bankgaranties

Henk illustreert dat aan de hand van een voorbeeld. “Je leert bepaalde zaken op een andere manier aan te pakken. Dat is prettig. Zo hebben wij veel te maken met bankgaranties. Hoe kun je die bankgarantie nou omzeilen en er een andere draai aan geven? Zonder dat je jezelf te veel belast? Over dat soort vraagstukken kunnen we goed sparren. Hij denkt daar tactisch over na, en helpt me de juiste beslissingen te nemen.”

Gerelateerde verhalen

Rob Dolman, eigenaar KeJe

‘Als er iets speelt,
zitten ze er
bovenop’

Salvatore en Davide Scamacca, eigenaar Fratelli

‘We slapen niet veel, maar als we slapen, slapen we lekker’

MIJN GILDE