‘De adviesrol van een accountant is steeds belangrijker’

Dierenspeciaalzaak Diertotaal in Kampen kent een rijke geschiedenis. Het familiebedrijf stamt uit 1870 en is steeds van zoon op zoon doorgegeven. Inmiddels is ook de 4e generatie werkzaam binnen de onderneming. AccountantsGilde verzorgt het complete accountancy-pakket en adviseert de speciaalzaak in het realiseren van de groeiambities.

Bedrijfsnaam
Fa. A. Boer & Zn

Referentie door
Jan-Rein Boer, mede-eigenaar
Jan Boer, bedrijfsopvolger

Gevestigd in
Kampen

Website
www.diertotaal.nl

De onderneming is uitgegroeid van een graanmaalderij uit de 19e eeuw tot een dierenspeciaalzaak met een dierenwinkel in Kampen en de webshop Diertotaal.nl. Eigenaar Jan-Rein Boer vertelt: “Mijn opa was in die beginjaren bedrijfsleider en mocht het bedrijf overnemen.”

“Vervolgens is mijn vader er vanaf zijn 14e gaan werken en later hebben mijn broer Albert en ik het overgenomen. Onze zoons werken inmiddels ook binnen het bedrijf en hebben de ambitie om het straks van ons over te nemen”.

Adviserende rol

AccountantsGilde is al jaren betrokken en ondersteunt de ondernemersfamilie onder andere op het gebied van accountancy, belastingen, salaris en personeel en bedrijfsadvies. Jan: “De laatste 5 jaar is er veel veranderd binnen onze bedrijfsprocessen. Eerder liepen we nog met kladblokken rond, maar het bestelproces verloopt nu geheel digitaal. Dat geldt ook voor de loonadministratie”.

“We kunnen daardoor steeds meer zelf oppakken. Wij veranderen, en accountants moeten daarin mee. De rol van AccountantsGilde verandert steeds meer in een adviserende rol”, zegt Jan-Rein.

Toekomst

Jan Hendriks is de relatiebeheerder en spart regelmatig met de heren over de toekomst van het bedrijf. Want hoe laat je het zo goed mogelijk achter voor de nieuwe generatie? “We gaan binnenkort verhuizen naar een nieuwe locatie, omdat het hier te klein wordt in verband met de toenemende vraag. Het nieuwe pand dat we gaan bouwen, wordt geheel energieneutraal. Het advies van Jan kwam voor dit vraagstuk goed van pas”, zegt Jan-Rein.

“Zo bracht hij ons in contact met een ondernemer die ook zo’n zelfvoorzienend pand heeft gebouwd en met partijen die ons konden helpen bij subsidie-aanvragen. Dat heeft ons echt verder geholpen.”

Vertrouwen en een duurzame relatie

Jan-Rein geeft aan dat vertrouwen hebben in elkaar erg belangrijk is in zo’n samenwerking. “Ik geloof in duurzame relaties. Als je zo lang met elkaar samenwerkt, weet je wat je aan elkaar hebt. Zo bouw je een goede relatie op.”

“Dat is ook onze stijl van ondernemen. Bij accountancy en zaken als de boekhouding draait het om vertrouwen. Bij AccountantsGilde weet ik wat ik aan ze heb. We vertrouwen elkaar.”

Gerelateerde verhalen

Henk van Breugel, eigenaar Powatech

‘AccountantsGilde tilt mijn bedrijf naar een hoger niveau’

Rob Dolman, eigenaar KeJe Horren & Raamdecoratie

‘Als er iets speelt,

zitten ze er bovenop’

MIJN GILDE