‘Als er iets speelt, zitten ze er bovenop’

In zo’n 15 jaar tijd heeft KeJe Horren & Raamdecoratie in Dronten zich ontwikkeld tot het grootste productiebedrijf voor horren en raamdecoratie op maat in Nederland. Eigenaar Rob Dolman begon met het vervaardigen van horren voor kunststof kozijnen. Inmiddels is het assortiment verder uitgebreid, heeft hij zo’n 50 man in dienst en zitten zijn zoons Kevin en Jesper ook in de zaak.

Bedrijfsnaam
KeJe Horren & Raamdecoratie

Referentie door
Rob Dolman, eigenaar

Gevestigd in
Dronten

Website
www.keje.nl

Het einde van die ontwikkelingen is overigens nog lang niet in zicht. Nu de grond nog relatief goedkoop is, heeft KeJe geïnvesteerd in een nieuwe locatie. “Er komt een hal van 1.000 vierkante meter bij en we kunnen later nog uitbreiden met 3 extra hallen. De vraag is zo groot, dat we echt meer ruimte nodig hebben. En straks hebben we ook meer mensen nodig.”

Lenen of investeren?

AccountantsGilde zit bovenop de ontwikkelingen en heeft Keje onder andere begeleid bij het financieringstraject voor de nieuwbouw. “Op het moment dat er iets speelt, komt relatiebeheerder Marcel Buit langs en denkt hij met ons mee. Zo wilde ik liever geen financiering aangaan via de bank, maar onderzoeken of het mogelijk was om de bouw zelf te financieren. Ik heb veel ideeën, maar heb wel een accountant nodig om te toetsen of die ideeën ook haalbaar zijn. Wat is het slimste om te doen? Een lening aangaan of het zelf financieren? We hebben daarin waardevolle adviezen gekregen en zo onderbouwd kunnen investeren in onze toekomst.”

Rol bij bedrijfsovername

Binnen het bedrijf is continu aandacht voor de toekomst. Zoons Kevin en Jesper (KeJe) hebben inmiddels aandelen binnen het bedrijf en ze hebben de ambitie uitgesproken om het bedrijf nog verder te laten groeien. “Ook bij de bedrijfsovername heeft AccountantsGilde een rol gespeeld. Want hoe pak je zo’n proces zo goed mogelijk aan? En ook: hoe doen we dat zo voordelig mogelijk? Dit traject is inmiddels succesvol afgerond.”

Rob is erg tevreden over de samenwerking en geeft aan dat AccountantsGilde erg belangrijk is geweest voor de groei van het bedrijf. “We hebben alles op het gebied van administratie over de schutting gegooid en door AccountantsGilde laten oppakken. Sinds kort hebben we voor 5 ochtenden per week een collega op kantoor zitten die door AccountantsGilde is opgeleid om een deel van de boekhouding over te nemen. Zo zitten we er continu bovenop. En kunnen we een deel van de werkzaamheden ook zelfstandig oppakken. Wanneer we vragen hebben, kunnen we altijd bellen. Dat is heel prettig.”

Gerelateerde verhalen

Salvatore en Davide Scamacca, eigenaar Fratelli

‘We slapen niet veel, maar als we slapen, slapen we lekker’

Francois Goosen, eigenaar Everyone

‘No-nonsens
én
professioneel’

MIJN GILDE