‘Na een boekenonderzoek bleek alles perfect geregeld te zijn’

TTL Primadent is een tandtechnisch lab in IJsselmuiden. Het bedrijf maakt in opdracht van diverse tandartsen in de regio prothesen, implantaten, bruggen, kunstgebitten en kronen. Allemaal in eigen beheer. Al sinds de oprichting zo’n 20 jaar geleden is AccountantsGilde betrokken bij de groei van de onderneming.

Bedrijfsnaam
TTL Primadent

Referentie door
Hetty en Jan Meijer, eigenaren

Gevestigd in
IJsselmuiden

Website
www.mijnmond.info/ttlprimadent

Eigenaren Hetty en Jan Meijer zijn erg tevreden over de samenwerking met AccountantsGilde. “De lijnen zijn kort, dat spreekt ons aan”, vertelt Jan. “We werken voor klanten die steeds een andere vraag hebben. Dus dan moet je snel kunnen schakelen. Het is fijn dat AccoutantsGilde ook op zo’n manier werkt. En dat ze altijd voor je klaarstaan, is natuurlijk heel erg prettig.”

Boekenonderzoek door de Belastingdienst

Zo’n 2 jaar geleden klopte de Belastingdienst bij TTL Primadent aan voor een boekenonderzoek. Dit is een controle op de aangiften en administratie en neemt nogal wat tijd in beslag. “AccountantsGilde heeft dit proces heel goed begeleid”, zegt Hetty. “Je moet alle gegevens aanleveren en verantwoorden, dus dat was een hele klus. De accountants hebben alles voor ons afgehandeld en gelukkig bleek de administratie perfect op orde te zijn.”

AccountantsGilde verzorgt de salarisadministratie, jaarrekeningen, btw-aangiftes en regelmatig zit boekhouder Arjan op kantoor om de administratie bij te werken. “Hij komt vaak langs voor de uitvoering van verschillende boekhoudwerkzaamheden, zoals de jaarafsluiting. De gehele boekhouding wordt dan geordend en klaargemaakt voor de jaarrekening. Dat verloopt heel goed. Het is een kwestie van vertrouwen en wij merken dat je op AccountantsGilde kunt rekenen. Daar valt of staat het volgens ons mee.”

Inzicht in de mogelijkheden

De eigenaren hebben het regelmatig met relatiebeheerder Jan Hendriks over thema’s die voor hen belangrijk zijn. Jan: “We bespreken bijvoorbeeld hoe we de onderneming in de toekomst het beste kunnen gaan overdragen, of hoe we bepaalde zaken op het gebied van personeel het beste kunnen aanpakken. Zo hebben we te maken gehad met een zieke medewerker. Hoe ga je daarmee om? Hoe zit de wet- en regelgeving in elkaar? Hij geeft ons inzicht in de mogelijkheden, zodat wij de juiste keuzes kunnen maken”.

Gerelateerde verhalen

Jan en Jan-Rein Boer, Fa. A. Boer & Zn

‘De adviesrol van een accountant is steeds belangrijker’

Henk van Breugel, eigenaar Powatech

‘AccountantsGilde tilt mijn bedrijf naar een hoger niveau’

MIJN GILDE